Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wtftvnl/domains/wtftv.nl/public_html/wp-content/themes/jannah/functions.php on line 73
Behangkoning John van Zweden gaat door het lint voor het goede doel – WTF TV
Sport

Behangkoning John van Zweden gaat door het lint voor het goede doel

Behangkoning John van Zweden gaat op 22 en 23 juni samen met debuterend team Haagse ondernemers meedoen aan de Home Ride. Dat is een fietstocht voor het goede doel, 500 kilometer door Nederland, in estafettevorm. ‘Gekkenwerk,’ zegt hij. Maar, ‘ik ga het wel doen’. Hoewel hij zich met de dag meer zorgen maakt, geldt voor John ‘een man een man een woord een woord’.

De stad (en inmiddels: Nederland) kent John van veel. Allereerst is hij de man die op 20-jarige leeftijd de verf- en behangwinkel van zijn vader overnam en uitbouwde tot een van de grootste woninginrichters van Nederland. Ook is Van Zweden degene die miljoenen verdiende met de verkoop van zijn aandelen in de voetbalclub Swansea City. Dat hij als supporter van toenmalig FC Den Haag een warme relatie had met de politie is verder geen geheim. Hij werd alles bij elkaar een Bekende Nederlander.

HomeRide
Die John van Zweden dus doet samen met negen andere Haagse ondernemers in juni mee aan de HomeRide. Zoals de organisatie omschrijft: ‘Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen en doorbijten. Dát is HomeRide. Met jouw team fiets je in estafettevorm 500 kilometer in 24 uur. Dwars door Nederland. Dag én nacht! Om geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Den Haag en de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.’ Dit jaar is de derde editie. De vorige keer was de recordopbrengst ruim 1,1 miljoen euro.

Bron DenHaagFM

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.
Back to top button