Nieuws

“Kutkinderen die er altijd onder gaan liggen in Oss” kost Haagse lerares haar baan

Een lerares van basisschool De Spiegel aan het Cantateplein is haar baan kwijt omdat ze op Facebook “een schokkende reactie” plaatste over de slachtoffers van het dodelijk ongeluk met de elektrische bakfiets in Oss. Bij een botsing met een trein kwamen vier kinderen om het leven, één kind en de begeleidster liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis.

“Die kutkinderen die er onder gaan liggen ook altijd in Oss”, zou de lerares hebben gepost als reactie op Facebook. De vrouw zegt de reactie zelf niet geplaatst te hebben, maar gehackt te zijn. Het bericht veroorzaakte veel verontwaardiging op sociale media. De school zegt in een persbericht veel telefoontjes en mailtjes uit het hele land te hebben gekregen naar aanleiding van de reactie.

“Als school en SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) nemen we met klem afstand van dit soort uitspraken. Binnen onze organisatie worden dit soort uitspraken niet geaccepteerd. Er is dan ook besloten om per direct afscheid te nemen.”

Gehackt
Op Twitter zegt de juf van groep 6 te zijn gehackt en dat zij niet verantwoordelijk is voor de teksten. “Wij hebben twee onafhankelijke adviseurs hiernaar laten kijken, en beide zeiden dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat ze is gehackt”, aldus Gerard van Drielen, de voorzitter van het college van bestuur bij SCOH.

Tags