Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wtftvnl/domains/wtftv.nl/public_html/wp-content/themes/jannah/functions.php on line 73
Wethouder Van Tongeren neemt eerste laadpunten in Hagenaartjes in gebruik – WTF TV
AlgemeenGemeenteNieuwsOpmerkelijkPolitiek

Wethouder Van Tongeren neemt eerste laadpunten in Hagenaartjes in gebruik

De gemeente Den Haag werkt aan de verbetering van luchtkwaliteit. Dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto helpt daarbij. Voor meer elektrische auto’s zijn er ook meer laadpunten nodig. Door deze ‘Hagenaartjes’ te plaatsen onderzoekt de gemeente Den Haag hoe objecten in de schaarse openbare ruimte voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. In dit geval is dat het combineren van parkeren én opladen. Daarom zijn er in Bezuidenhout ‘Hagenaartjes’ met oplaadpunten neergezet, zonder gereserveerde parkeerplekken. Het gaat om een proef tot het eind van het jaar.

 Het idee van deze combinatie is aangedragen door een actieve en duurzame wijkbewoner. Wethouder Liesbeth van Tongeren is enthousiast over dit initiatief uit de buurt. “Steeds meer mensen stappen over op elektrisch vervoer; een goede ontwikkeling die de gemeente zoveel mogelijk stimuleert. Rijden op elektriciteit is schoon en goedkoop. Met de groei van elektrisch vervoer neemt ook de behoefte aan goede laadinfrastructuur toe. Daarom investeert de gemeente in deze innovatieve ontwikkeling. En de gemeente investeert in proeven om laadpunten te combineren met bestaande objecten in de buitenruimte (straatmeubilair). Zo gebruiken we de schaarse openbare ruimte zo efficiënt mogelijk.”

‘Hagenaartjes’ zijn paaltjes die bomen beschermen tegen aanrijdingen én een oplaadpunt bevatten voor elektrische auto’s. In de Jacob Mosselstraat in het Bezuidenhout, tussen de Juliana van Stolberglaan en de 2e Louise de Colignystraat. staan nu 10 van deze paaltjes.

Geen gereserveerde parkeervakken
Met deze 10 laadpunten kunnen er 20 parkeerplekken worden bereikt. In tegenstelling tot de traditionele laadpunten zijn hier geen gereserveerde parkeervakken voor elektrische auto’s gemaakt. De verwachting is dat er altijd wel een parkeerplaats en een vrij laadpunt te vinden is.

Proef
De proef in de Jacob Mosselstraat duurt tot eind 2018. In deze periode onderzoekt de gemeente hoeveel gebruik er wordt gemaakt van deze laadpunten, hoe de paaltjes in de praktijk werken, of EV-rijders voldoende vrije laadplekken kunnen vinden en wat buurtbewoners en gebruikers van de nieuwe manier van laden en parkeren vinden. Als de resultaten goed zijn, is het de bedoeling dat er op meer plaatsen in de stad ‘Hagenaartjes’ met laadpunten komen. De ‘Hagenaartjes’ zijn het tweede object waarin functies worden gecombineerd. Eerder plaatste de gemeente al laadpalen die ook een straatlantaarn zijn.

Via
DenHaagFM
Tags

Scott

nooit klaar met leren!!!
Back to top button