Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wtftvnl/domains/wtftv.nl/public_html/wp-content/themes/jannah/functions.php on line 73
Hagenaar maakt zonder geld abnormale wereldreis: “Ik sliep bij Ku Klux Klan en president van Ecuador” – WTF TV
AlgemeenNieuwsOpmerkelijk

Hagenaar maakt zonder geld abnormale wereldreis: “Ik sliep bij Ku Klux Klan en president van Ecuador”

Hagenaar Maurice Baltissen en zijn twee broers Gerard en Laurence begonnen in 2013 met hun sociale project Birthdaysuit. Ze wilden kijken hoeveel ze van de wereld konden zien zonder geld uit te geven. Ze besloten duizend t-shirts te laten drukken om als ruilmiddel te gebruiken tegen onderdak, vervoer en eten. Vijf jaar en drie wereldreizen later waren ze terug  in Den Haag.

Dit project is een droom die Maurice en zijn broers al van kinds af aan hebben. “Toen we klein waren gaven onze ouders elk jaar onze te kleine kleren weg aan het goede doel”, vertelt de geboren Brabander in het programma Haagse Ochtendradio. “Ze zeiden dat kinderen in Afrika de kleren hard nodig hadden. Iedere keer als er iets over Afrika op tv was keken we goed of we niet een jongetje in ons shirt zagen lopen.” Toen de broers volwassen waren besloten ze die droom uit te laten komen. Nu proberen ze in ieder land op de wereld hun t-shirts te verspreiden.

Via
DenHaagFM
Tags
Back to top button