GemeenteNieuwsOpmerkelijk

Bewoners Transvaal zijn afvalprobleem spuugzat: “De buurt ligt al maanden bezaaid met vuilnis”

Oude bankstellen, afgedankte matrassen en door de meeuwen opengereten vuilniszakken. Het is het straatbeeld waar de bewoners van Transvaal-Zuid dagelijks mee geconfronteerd worden. De buurt is er klaar mee en wil dat de gemeente in actie komt.

“Het is smerig, het stinkt. Wie wil hier nou nog wonen?”, zegt Joke Jannessen van bewonersvereniging Transvaal-Zuid tijdens een rondgang door de buurt. De stoep en straat rondom ondergrondse afvalcontainers (ORAC’s) bij de Kaapstraat liggen bezaaid met plastic tasjes, kartonnen dozen en etensresten.

Het geschetste beeld is volgens Joke en andere wijkgenoten die wij spreken illustratief voor hoe de buurt er tegenwoordig bij ligt. “Dit treffen we elke dag aan, al maanden lang”, zegt Joke die steevast de vuilnisoverlast meldt bij de gemeente. “Dezelfde dag wordt het nog opgeruimd, maar de volgende dag is het weer één grote bende. Het is dweilen met de kraan open.”

Via
DenHaagFM
Tags

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.