NieuwsOpmerkelijk

Haagse sommelier Lendl Mijnhijmer beste van Nederland

De Haagse Lendl Mijnhijmer mag zich de komende twee jaar de grootste wijnkenner van Nederland noemen. Eerder werd de sommelier al uitgeroepen tot beste student van de Wine and Spirit Education en ‘talent van het jaar’ in 2016. “Deze landelijke titel stond al een tijdje heel hoog op mijn lijstje en nu is het gelukt”, vertelde Lindl Mijnhijmer.

De competitie telde meerdere rondes verspreid over een aantal dagen. Als eerst was er een toets over de theorie, maar het zelfvertrouwen lag toen nog niet hoog. “De afgelopen maanden was ik heel druk met werk en heb ik te weinig tijd kunnen besteden aan het leren van de stof om me echt ‘confident’ te voelen.” Toen Lendl die ronde doorkwam en het meer op de praktijk aankwam groeide het vertrouwen weer. In de finale had hij nog maar twee tegenstanders en toen kon alles uit de kast gehaald worden. “Ik kon daar echt het gas erop gooien en mezelf zijn.”

Via
DenHaagFM
Tags

Diana Berends

Diana is een vrijwilliger van Omroep Scheveningen die haarzelf volledig inzet. Artikelen op de website´s: WTF TV en Scheveningen nieuws worden vlekkeloos geplaatst. Wat een kanjer is het toch!