NieuwsOngeval

Twee zwaargewonden na ernstige aanrijding met een tram

Spread the love

Den Haag – Op de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag heeft zaterdagochtend een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en tram lijn 3 van de Randstad Rail. Rond half 10 wilde twee inzittende van een auto op het kruispunt bij de Weimarstraat linksaf slaan. Echter zag de automobiliste de tram niet, met een botsing tot gevolg.

De tram activeerde de noodrem, maar kwam pas voorbij het kruispunt tot stilstand. De auto werd door de klap mee gesleurd en kwam tussen de tram en een mast van de bovenleiding klem te zitten. De hulpdiensten kwamen met veel wagens op de melding af. De brandweer heeft de auto aan verschillende kanten opengeknipt om bij de twee inzittende te kunnen komen. Na een intensieve 45 minuten konden de twee slachtoffers worden bevrijd.

De slachtoffers zijn gestabiliseerd en met spoed naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. Tijdens het ongeval was de Waldeck Pyrmontkade in beide richtingen afgesloten. Tram 3 is nog uren gestremd, doordat de tram tijdens het ongeval ontspoorde. De brandweer heeft de Grote Kraan ingezet om de tram verder van het ongeval te kunnen tillen. Op die manier kan het voertuig worden verwijderd. Hierna zal de tram weer op het spoor geplaatst worden.

Ook een verkeerslicht is tijdens het ongeval uit de grond getrokken. Hierdoor zijn de verkeerslichten buiten werking. Een bedrijf zal de komende uren de palen weer terug plaatsen. Tijdens deze werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval.

Fotograaf: Mike van Doorn

Tags

Mike van Doorn

Hallo, mijn naam is Mike. Ik ben een vrijwilliger bij Stichting Omroep Scheveningen. Samen met het team zorgen wij ervoor dat jij elke dag voorzien wordt van het allerlaatste nieuws. Hiernaast zorg ik ervoor dat de websites werken, up-to-date blijven met de laatste nieuwtjes en dat de server naar behoren werkt. Naast deze werkzaamheden ben ik ook nog een cameraman en fotograaf. Alles bij elkaar: Manusje-van-alles.
Back to top button