Nieuws

“Onrust in zwembaden verholpen door zwempasjessysteem”

De invoering van het zwempasjessysteem in Haagse zwembaden lijkt te werken. In het afgelopen half jaar zijn slechts twee ontzeggingen opgelegd: één in het Zuiderparkbad en nog één in het Hofbad. Dat blijkt uit gegevens die de gemeente verstrekte naar aanleiding van een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur van Omroep West. De verplichte zwempas werd in september vorig jaar ingevoerd omdat vooral vrouwelijke bezoekers en personeelsleden werden lastiggevallen in het Zuiderparkbad.


De afgelopen drie jaar zijn er in het Zuiderparkbad bijna zeventig incidenten geregistreerd. Bij het Hofbad werden de afgelopen twee jaar zo’n zeventig incidenten vastgelegd. Opvallend blijft wel dat er geen cijfers van geregistreerde incidenten van het Hofbad van 2015 beschikbaar worden gesteld.


De overgang op het nieuwe zwempassysteem heeft vooralsnog weinig problemen opgeleverd. Sinds de invoering in september hebben zich slechts twee onvoorziene situaties voorgedaan waarbij zwempassen tijdelijk niet konden worden geverifieerd in het kassasysteem. Bezoekers zijn in die twee gevallen zonder verificatie van de zwempas en zonder ID-check toch binnengelaten.

Tags

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.