NieuwsOpmerkelijk

Antoinette Mutesa wint Haagse Emancipatieprijs

Vrouwennetwerkster Antoinette Mutesa heeft de Kartiniprijs 2018 gewonnen. Met deze emancipatieprijs waardeert de gemeente een persoon of organisatie die het afgelopen jaar veel heeft betekend voor de emancipatie van vrouwen in onze stad. Mutesa kreeg de prijs zondagmiddag uit handen van Gerben Hagenaars, directeur Zorg, Maatschappelijke Coörperatie en Ondersteuning van de gemeente.


Antoinette Mutesa woont pas negen jaar in Nederland en richtte snel daarna in 2009 Women’s Initiative Network op. Het doel van dit initiatief is volgens het juryrapport een netwerk van vrouwen te creëren, waarin vrouwen elkaar helpen de leefomstandigheden te verbeteren, zowel hier in Nederland als in de landen van herkomst.

Volgens haar is het hebben van werk, betaald dan wel onbetaald, van groot belang om als vrouw een plek in deze samenleving te kunnen innemen. Logische consequentie daarvan was de oprichting van een coöperatie, Arbre a Palabre, waarin vrouwen gestimuleerd en begeleid worden om onder meer zelfstandig ondernemer te zijn.

Source
DenhaagFM

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.