Politie

Politieagenten krijgen al jaren niet of nauwelijks EHBO-trainingen

Politieagenten van de Eenheid Den Haag hebben drie jaar lang niet of nauwelijks EHBO-trainingen gevolgd. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep West. De politie zelf verstaat onder EHBO ook ‘levensreddende handelingen’ als reanimatie. Agenten zijn in veel gevallen eerder bij een ongeval met gewonden dan de ambulance.


Tot 2015 werd bij de politie-eenheid Den Haag de halfjaarlijkse EHBO-bijscholing verzorgd door een speciale EHBO-docent, staat in politienotities die in handen zijn van Omroep West. Nadien zijn er geen reguliere trainingen voor eerstehulpverlening meer aangeboden. Volgens de politie komt dat door de omvorming van 26 regiokorpsen naar een landelijke politie.

‘In de eerste plaats kwam de functie EHBO-docent na de reorganisatie niet meer terug in de inrichting van de politieorganisatie. In de tweede plaats ontbreekt het landelijk aan een lijn omtrent bijscholing op het gebied van EHBO’, aldus de politie. Wel zijn er de afgelopen jaren ‘enkele’ EHBO- of AED-trainingen verzorgd, door collega-instructeurs of externe aanbieders. ‘Dit zijn echter op zichzelf staande initiatieven op beperkte schaal.’


Lees meer via onze mediapartner: Omroep West

Tags