Nieuws

Wethouder belooft betere zorg voor daklozen en sluit nachtopvang Zilverstraat

Meer woningen voor daklozen, hulp op maat en sluiting van de nachtopvangvoorziening aan de Zilverstraat. Die beloften doet wethouder Karsten Klein (kleine foto) naar aanleiding van een kritisch rapport van de Rekenkamer Den Haag over de opvang van daklozen.


De rekenkamer constateerde in januari dat de stad daklozen onvoldoende passende hulp biedt. Ook beïnvloeden mensen die in die nachtopvang komen elkaar vaak negatief. Omdat de gemiddelde verblijfsduur daar vaak lang is, gaan ze er in het algemeen op achteruit, in plaats van vooruit. Klein herkent zich voor een groot deel in de aanbevelingen van de rekenkamer en wil een flink aantal maatregelen wil nemen die voor verbeteringen moeten zorgen, schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

 

 


Zo gaat de opvang aan de Zilverstraat “op korte termijn” dicht. Hiervoor in de plaats komt een “kleinschaliger en kwalitatief” betere voorziening, waarvoor de gemeente op zoek gaat naar een geschikte locatie. Het pand op het bedrijventerrein Kerketuinen en Zichtenburg blijft straks nog wel in de winter bij kou nog in gebruik als opvang voor daklozen en als bed bad brood-voorziening voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De wethouder belooft ook dat de hulp aan daklozen wordt verbeterd. Zodra zij zich melden, krijgen zij straks hulp op maat.

Tags

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.