GemeenteNieuws

Nieuwe sfeerverlichting voor plein Torenstraat

Ondernemers en gemeente hebben het plein in de Torenstraat in het Haagse Hofkwartier maandag 12 februari gezamenlijk helemaal nieuw ‘in het licht’ gezet. Hierdoor ontstaat een extra stukje beleving in het Hofkwartier in de Haagse Binnenstad.


Met een druk op de knop onthulden voorzitter Bas Winkler van het BIZ Hofkwartier en de wethouders Boudewijn Revis (Binnenstad) en Karsten Klein (Stedelijke Economie) de geheel vernieuwde sfeerverlichting in de zes grote bomen op het plein. De nieuwe verlichting was nodig omdat de verlichting deels was verdwenen en deels kapot. Dit kwam de uitstraling van het plein niet ten goede. Daarom hebben gemeente en ondernemers besloten om de sfeerverlichting samen te betalen.

Boudewijn Revis: “Door dit plein ‘in het licht’ te zetten zorgen we gezamenlijk voor een aantrekkelijke plein waar de bezoekers en de mensen uit de buurt graag komen. Naast het opknappen van het Kerkplein is dit nu ook weer een prettige omgeving. Daardoor brengen mensen hier graag hun tijd door en juist dat is belangrijk voor de economie.”


Zijn collega Karsten Klein wijst op de investeringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan om de positie van Den Haag als retailstad verder te versterken. “Het midden- en kleinbedrijf is belangrijk voor de Haagse economie en voor de werkgelegenheid. Het is een banenmotor. Het gaat de goede kant op met Den Haag maar we zijn er nog niet.”

Tags

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.