CultuurEvenementenNieuws

Scheveningen wordt hét nieuwjaarsevenement van West-Europa

De Stichting Vreugdevuur Scheveningen verwacht aankomende editie 400.000 tot 500.000 bezoekers uit binnen -en buitenland voor het nieuwjaarsevenement op het strand van Scheveningen. Daarmee wordt Scheveningen als nieuwjaarsevenement populairder dan die van wereldsteden als Parijs en Londen welke jaarlijks zo’n 250.000 tot 300.000 bezoekers trekken en kan het zich beschouwen als het populairste nieuwjaarsevenement van West-Europa.

Voor de aankomende jaarwisseling heeft de stichting daarnaast ambitieuze plannen om het oud en nieuw groots te vieren met lichtprojectie op de stapel. Op oudejaarsavond kan de lichtprojectie onder andere ingezet worden voor entertainment en een spectaculaire countdown op de stapel. Door deze gigantische countdown kunnen alle bezoekers op de boulevard van Scheveningen gezamenlijk aftellen naar het nieuwe jaar. De stichting is echter nog wel opzoek naar investeerders die de lichtprojectie op oudejaarsavond willen sponsoren.
De afgelopen jaren heeft het nieuwjaarsevenement op Scheveningen een sterke opmars gemaakt in populariteit, want mede dankzij een erkenning als cultureel erfgoed, wereldrecord grootste vreugdevuur ter wereld en een professionele vuurwerkshow is de traditie uitgegroeid tot een groot succes. Door deze ontwikkelingen staat de jaarwisseling op Scheveningen momenteel symbool voor de huidige nieuwjaarsviering in Nederland welke inmiddels nationaal en internationaal aanspreekt met veel publiciteit.
Tags