Nieuws

Belastingschuld autobedrijf Can reden van inbeslagnamen

Eerder hebben wij live verslag gedaan bij de inval en het leeg halen van autobedrijf Can. Dit blijkt te gaan om een grote belastingschuld van de Turkse eigenaar.
Het gaat om dure auto’s zoals Mercedes, Audi, Porsche en BMW. Dit om de schulden te betalen die ontstaan zijn. Ook zou de boekhouding van de eigenaar niet correct bijgehouden zijn.


Enkele maanden terug zat de eigenaar nog in de Spaanse Polder in Rotterdam gevestigd. Het bedrijventerrein in Zichtenburg ligt al langer onder de loep omdat er veel malafide bedrijven en ondernemingen zouden zijn gevestigd. Het bedrijf werd in Rotterdam al in de gaten gehouden en ook na de verhuizing bleef hij onder toezicht staan van de gemeente en de belastingdienst

Een regionale samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Den haag waar ook de politie het OM aan meewerkten zorgden er onder anderen voor dat de eerder getoonde actie plaats kon vinden. Het Haagse Economisch Interventie Team bemoeide zich ook samen met de Belastingdienst met de inval.

 

De hele actie resulteerde in de ontdekking dat de eigenaar veel meer belasting moest betalen dan hij deed. Het bedrag van de schuld wil de belastingdienst niet naar buiten brengen.
De waarde van de voertuigen bedraagt zeker meer dan een miljoen euro

Het feit dat het bedrijf de keuze maakte om te verhuizen naar Den Haag was voor veel werknemers van het bedrijf al een raadsel en werd niet begrepen door ondernemers uit de buurt.

De eigenaar van autobedrijf Can is overigens niet aangehouden.

 

Tags