Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wtftvnl/domains/wtftv.nl/public_html/wp-content/themes/jannah/functions.php on line 73
Vijf miljoen voor armoedebestrijding – WTF TV
Algemeen

Vijf miljoen voor armoedebestrijding

Den Haag trek vijf miljoen euro uit voor armoedebestrijding. Het stadsbestuur doet dat onder meer door het beschikbaar stellen van kleding, fietsen of een tablet, honderd euro om met het openbaar vervoer te reizen, een gratis ID-pas als een kind veertien jaar wordt, meldt Omroep West.

Rabin Baldewsingh gemeentefoto 2Wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) maakte dinsdag bekend dat er een groot aantal nieuwe maatregelen zijn die de gemeente wil nemen om armoede onder kinderen te bestrijden

In totaal komt er bijna vijf miljoen euro extra beschikbaar komt voor een ‘stevig en solide’ armoedebeleid. Een fors deel van het geld komt van staatssecretaris Jetta Klijsma. De rest is van de gemeente zelf.

24.000 kinderen groeien op in armoede

Uit onderzoek blijkt dat er in Den Haag bijna 24.000 kinderen in armoede opgroeien. “Zij mogen niet de dupe worden van de inkomenspositie van hun ouders. Daarom zet het college fors in op het bestrijden van de gevolgen van armoede bij kinderen”, aldus wethouder Baldewsingh. Daarvoor werkt hij onder meer samen met de Stichting Leergeld. Die is in het jaar 2000 opgericht, met als doel dat kinderen niet mogen achterblijven omdat er thuis geen geld is.

Artikelbron: Den Haag FMPowered by WPeMatico

Back to top button