Nieuws

Haagse Zwarte Piet-activiste: “Veel te hard aangepakt door politie”

De Haagse anti-Zwarte Piet-activiste Naomie Pieter (kleine foto) is nog steeds zeer verbaasd over de manier waarop zij zaterdag in is toegetakeld door de politie in Rotterdam. “Het was een heftige dag en heel raar hoe wij werden opgepakt. Wij waren daar helemaal niet aan het demonstreren”, vertelt Pieter in Haagse Ochtendradio bij Den Haag FM.

Inmiddels is Naomie Pieter wel een beetje bijgekomen van de heftige dag. Ze viNaomi Pieterndt het optreden van de politie erg overdreven. Zaterdag verzamelde Pieter met een aantal mede anti-Zwarte Pieten-activisten  in Rotterdam om te demonstreren tegen Zwarte Piet. “We zouden eerst in Rotterdam verzamelen en daarna doorreizen naar een Sinterklaasintocht in een andere stad. Waar precies weet ik niet. Blijkbaar was er een noodverordening en samenscholingsverbod in Rotterdam. Dat wisten wij helemaal niet. De politie greep meteen keihard in”, zegt de anti-Zwarte Piet-activiste.

 

Lees meer via DenHaagFM

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.