Nieuws

VVD: “Stop voorrang asielzoekers bij huurwoning”

De VVD in de gemeenteraad wil dat vluchtelingen met een verblijfsvergunning niet langer voorrang krijgen bij de toewijzing van sociale huurwoningen. “We vinden het niet eerlijk als mensen onnodig lang op de wachtlijst staan en dat mensen die vluchteling zijn voorrang krijgen”, zei Frans de Graaf van de VVD tegen Omroep West.

Frans de Graaf“We vinden dat ze zo snel mogelijk een huis moeten krijgen, maar wat de VVD betreft moeten dat tijdelijke woningunits zijn die aan de rand van de stad worden neergezet, zodat we vluchtelingen kunnen huisvesten zonder dat het ten koste gaat van mensen die een woning zoeken”, aldus De Graaf. “Je moet ook niet vergeten dat deze mensen in principe voor vijf jaar in Nederland mogen blijven. Als er daarna in hun eigen land weer een goede situatie is, gaan ze ook gewoon weer terug naar het land van herkomst.”

 

 

Lees meer via DenHaagFM

Diana Berends

Diana is een vrijwilliger van Omroep Scheveningen die haarzelf volledig inzet. Artikelen op de website´s: WTF TV en Scheveningen nieuws worden vlekkeloos geplaatst. Wat een kanjer is het toch!