Nieuws

CDA: langgekoesterde sluiting prostitutieramen Doubletstraat naar Gronings model

Het CDA in de Haagse gemeenteraad denkt de oplossing te hebben voor een langgekoesterde droom: sluiting van de prostitutieramen in de Doubletstraat.  Den Haag zou een voorbeeld moeten nemen aan Groningen, waar men erin is geslaagd ramen te verplaatsen zonder daarvoor diep in de buidel te tasten.

Al jaren wil Danielle Kosterhet CDA af van de raamprostitutie in de Doubletstraat vanwege de overlast voor de omliggende woonwijk. Verder dan fantaseren kwam het echter nooit. Om de exploitanten ertoe te bewegen elders hun diensten aan te bieden, zou de gemeente Den Haag ondernemers namelijk moeten uitkopen. De kosten daarvoor zouden de spuigaten gaan uitlopen. “Het laatste wat we willen is dat we de zakken van de seksexploitanten spekken. In mijn zoektocht naar mogelijkheden kwam ik op het voorbeeld van Groningen”, aldus CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster (kleine foto).

 

Lees meer via DenHaagFM

Diana Berends

Diana is een vrijwilliger van Omroep Scheveningen die haarzelf volledig inzet. Artikelen op de website´s: WTF TV en Scheveningen nieuws worden vlekkeloos geplaatst. Wat een kanjer is het toch!