Opmerkelijk

Rijinstructeur: “Meisje te klein, mag niet afrijden”

Een meisje uit Noord-Holland ging vol goede moed rijlessen nemen, zodat zij de brommer, die zij van haar moeder heeft gehad kon gebruiken. Met haar beste humeur ging zij lessen bij Butterhuizen in Heerhugowaard, en deze week was het eindelijk zover. Ze mocht afrijden.

13162032_1065558543539391_1107134691_n

Tijdens het afrijden werd haar verschillende opdrachten verteld en die heeft zij ook keurig voltooid. Tot zij na een half uur van haar rij-instructeur te horen kreeg dat ze niet mocht afrijden omdat ze te klein zou zijn. Dit zou gevaarlijk zijn voor haar en het verkeer.

De moeder van het meisje reageert verontwaardig. “Ik heb een klein inkomen en al mijn spaargeld zit bij Butterhuizen in Heerhugowaard. Ik kan een deel terugkrijgen maar dan heeft mijn dochter nog niets.” Het meisje is zestien jaar en heeft met veel pijn en moeite haar theorie weten te behalen. “De derde keer slaagde mijn dochter pas voor de test, met veel pijn en moeite” aldus Bonnie, moeder van Alicia .

De rijschool heeft nog geen wederhoor willen geven.

Don Wassenaar

Don begon in 2013 met WTF TV en even later kwam Omroep Scheveningen voort welk nog steeds periodiek uitzendingen brengt.